De SEC kent ook een regionale structuur. In bijna elke provincie of deel daarvan is er wel een gespreksgroep actief, waar SEC leden samenkomen om ervaringen uit te wisselen over het houden en kweken van Europese vogels. De invulling van het programma verschilt per gespreksgroep. Net als de onderwerpen en frequentie van samenkomsten. Gemiddeld komt een gespreksgroep zo’n 5 a 6 maal per jaar bij elkaar. Het lidmaatschap van een gespreksgroep biedt nog andere voordelen. Naast het bijwonen van lezingen, tafelkeuringen en bezoeken aan andere kwekers, bestellen veel gespreksgroepen hun zaad, levend voer en medicijnen gezamenlijk waardoor er flinke kortingen mogelijk zijn. Een groot aantal van de gespreksgroepen organiseert (mede) een regionale show en de leden komen bij elkaar op bezoek tijdens open volière dagen. De gespreksgroepen hebben ook als voordeel dat leden elkaar intensiever leren kennen en bijvoorbeeld bepaalde taken van elkaar kunnen overnemen. Zoals het verzorgen van de vogels tijdens vakanties en het met elkaar insturen van vogels naar de landelijke show. Kortom het lidmaatschap van een gespreksgroep biedt alleen maar voordelen en het is zeker de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen. Voor het geld hoeft u het niet te laten. Voor de heel bescheiden bijdrage in de kosten die er wordt gevraagd, krijgt u veel terug.

Hier vindt u de plaatsten waar de SEC een gespreksgroep heeft:

Friesland:

Fokke Veenstra tel. 0511474650
fokkevee@chello.nl

 Groningen/Drenthe & kop van Overijssel:


Rene Kleine
renekleine89@hotmail.com

De Tukker

Gerben Wiersma tel. 06-48577475
ger_ben_we@hotmail.com
Twente:


Jan Kotte
jabet6@gmail.com

 
Zeeland:

Gerrit Faassen tel: 0115 696158
geresifaassen@live.nlUtrecht:

Steven Meestertel 06-17090799
stevenmeester@hotmail.com

 


West Brabant:

Peter Daemen 076-5962394
mailto:phwmdaemen@home.nl]

De Meierij:

Gerard van den Akker. 0499-422601
gfjmvandenakker@hotmail.com


Limburg

Dennis op den Camp 046-8501912
campopden@gmail.com


Midden Gelderland:

Rob Hoogstede 0488-491485
info@rhoogstede.nl


Herrold Derks 024-6425011
herroldderks@xs4all.nl

   
   
   

Gespreksgroep Utrecht

We houden op 15 februari weer een bijeenkomst. Deze avond vullen we met wat de plannen van iedereen zijn voor het komende kweekseizoen.

Op 3 april hebben we een lezing van Erwin van de Laar over vogels in en om de tuin. Dit doen we in samenwerking met de EUKV.

In juni hebben we een rondleiding\ natuurwandeling bij Hoeve Groot Zandbrink welke beheerd wordt door natuuur- en milieu vereniging de Gelderse Vallei.
De rondleiding zal verzorgd worden door Theo Greefhorst. Hij zal dan ook het een en ander vertellen over de projecten die gedaan worden voor de uilen en zwaluwen.
Als ik de exacte datum weet dan geef ik dat nog even door. Leden van andere gespreksgroepen zijn ook welkom!

Gespreksgroep Groningen Drenthe en de kop van Overijssel

Woensdag 28 februari:  Eerste Bijeenkomst / Vogelquiz

Vorig jaar hebben we voor het eerst de vogelquiz gespeeld, en deze is bij de leden goed ontvangen. Op de eerste bijeenkomst van dit jaar hebben we weer een leuke vogelquiz in elkaar gezet, vergelijkbaar met een pubquiz. Deze quiz gaat over Europese cultuurvogels, mutaties, geluiden en algemene vogelkennis. De quiz is zowel voor de beginnende liefhebber als gevorderde liefhebber leuk om mee te doen. Ongetwijfeld wordt dit een weer leuke Avond! Daarnaast zullen we tijdens de bijeenkomst even besteden aan de onderwerpen die we vanuit de leden mee moeten nemen naar de jaarvergadering van de SEC op 17 maart in Renswoude.  Aanvang 20 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.

Woensdag 4 April: Lezing Huub Vervest

Op woensdag 4 april komt Huub Vervest naar onze gespreksgroep om een lezing te verzorgen over ‘Aanverwante soorten’. Huub is fervent kweker van diverse Serinus soorten, amerikaanse sijzen en himalya kruisbekken, en kan hier veel over vertellen. Daarnaast is Huub keurmeester bij de NBVV en heeft hij ook veel ervaring met Europese soorten. Neem deze avond gerust een vogelvriend mee die ook affiniteit met onze hobby heeft! Aanvang 20 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.

 

Zaterdag 5 Mei: Rondwandeling ‘Borkener Paradies’

5 Mei gaan we weer vroeg uit de veren voor de jaarlijkse rondwandeling. Vlak over de grens bij Weiteveen ligt het plaatsje Versen. Hier ligt het een stukje ongerepte natuur, met een hele grote diversiteit aan vogels. Het ‘Borkener Paradies’ , een gebied van ongeveer 30 hectare groot. Dit gebied is vergelijkbaar met het Bargerveen, maar is groter, ongerepter en herbergt meer soorten vogels.  Dit jaar zullen Harm Kreeft en Jan Willem ons daar rondleiden en sluiten we voor de liefhebbers af met een BBQ bij Richard Zwart. Wij verzamelen deze dag om 07:30, locatie volgt nog. Over het met elkaar mee rijden deze dag volgt nog een aparte mail.

 Zaterdag 8 September:  Volièredag

Na het grote succes van afgelopen jaar zijn wij dit jaar weer  aan de beurt voor de volieredag. De exacte locaties waar we gaan kijken volgen nog maar ongetwijfeld wordt dit weer een gezellige dag waar ook goed voor de inwendige mens gezorgd zal worden. Graag aanmelden bij het bestuur als u meegaat, dit ivm gezamenlijk te kunnen rijden. Aanvang tijd en locaties volgen nog.

Woensdag 10 Oktober: Tafelkeuring

De tafelkeuring in de nieuwe stijl is afgelopen jaar goed door de leden ontvangen en daar gaan we zeker mee door! Daarnaast is er een prijs voor de mooiste insecteneter, mooiste zaadeter en mooiste mutant!!! Kom dus allen mét vogels op onze tafelkeuring. Tevens kunnen op deze avond nog wat puntjes op de ‘i’ gezet worden met de vrijwilligers voor als de OET 2018. Aanvang 20 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.

Zaterdag 20 Oktober: ’n dagien OET in Drenthe!

Op zaterdag 20 Oktober (3e zaterdag van Oktober) zal de 12e OET plaatsvinden. We willen dit jaar weer vol er voor gaan om de OET nog groter, mooier en beter voor de dag te laten komen. Het prijzen schema is veranderd waardoor er nu in maar liefst 15 groepen een VVV-bon gewonnen kan worden. Samen maken we er weer een mooie dag van, we gaan dit jaar weer voor 400 vogels op de show!

Woensdag 21 November: Fotopresentatie leden.

De laatste vergadering van 2017 met de foto’s en filmpjes van de leden was erg leuk en informatief. We zagen prachtige beelden van de Galapagos  eilanden van Richard en  beelden van de bijeneter kweek van Jan Willem. Hopelijk krijgen jullie dit jaar een goed kweekjaar en maken jullie wat foto’s om de rest van de club mee te laten genieten! Ben je niet zo’n fotograaf? Vraag dan gerust iemand van het bestuur om in de kweek eens wat foto’s te komen maken. Aanvang 20 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.Copyright SEC © 2013. Ingeschreven bij de KvK nummer H405076960000